Je ziet ze steeds vaker, infographics. Plaatjes die je heel snel veel vertellen dat niet met 1.000 woorden omschreven kan worden.
Elke keer denk ik: Oh dat wil ik ook maken. Maar dat valt nog niet mee. Ik ben vrij handig in Photoshop en ook met PowerPoint kan ik aardig uit de voeten.
Ik heb bijvoorbeeld zelf een content-sharing model bedacht dat ik nog steeds grafisch wil weergeven. Maar het ontbreekt me misschien wel aan de juiste tools.
Nu vandaag het jaaroverzicht van Marketingfacts verscheen met een zeer gave Infographic van Erik Wiegers ben ik toch maar begonnen met zoeken naar eenvoudige tools.

InfoGraphic van Erik Wiegers - klik voor vergroting

Hieronder een overzicht van wat handige tools. Mocht je er meer weten, dan hoor ik het graag!

1. Omnigraffle

Een uitgebreid pakket, vector gebaseerd, dat je ook de mogelijkheid geeft om foto’s e.d. te integreren.

Ze geven een 14 dagen trail versie, dus ik ga er zeker even mee spelen. Het draait alleen op de Mac. Dus PC-bezitters: Tijd om over te stappen!

Gelikte graphics maken met Omnigraffle

2. Wordle

Een leuke gratis online tool die aparte Tagclouds en tekstmogelijkheden biedt. Deze is bijvoorbeeld gemaakt op basis van de RSS feed van deze site.

Wordle laat je spelen met tekst.

3. IonZ

Een grappig tussendoortje. Door negen vragen te beantwoorden maakt deze site een persoonlijke InfoGraphic over jou.

Je eigen Infographic met Ionz

4. Inkscape

Een multi-platform open-source tool waarmee je echt gave dingen kunt maken. Ziet er technisch een beetje ingewikkeld uit, maar de volhouder wint.

inkscape - veel mogelijkheden

Daarnaast ben ik veel (eenvoudige) diagramsoftware tegengekomen, maar echt gelikte resultaten geven deze niet. Dus ik hou het even bij bovenstaand lijstje om mee te beginnen. Jullie input is natuurlijk altijd welkom!

Update: Via collega-blogger op Marketingfacts, @evr kreeg ik dit lijstje met InfoGraphics specialisten voor als je het zelf niet wilt doen.