Vanochtend was ik boos, sterker nog ik was woedend (nu nog wel een beetje).

Ik las namelijk een artikel over Sandy uit Eindhoven. Sandy is een rolstoelpatiënte  die afhankelijk is van een hulphond. Sandy en haar hond zijn maandagmiddag mishandeld door twee jongeren. Zomaar, zonder reden. Dat gebeurt tegenwoordig in onze maatschappij. Dat gebeurde vroeger ook.

Omdat ik door dit bericht emotioneel geraakt werd plaatste ik een bericht op Twitter:

“Wordt het niet eens tijd voor een knokploeg in Eindhoven. Aanpakken dat tuig! ”

Een primaire reactie ontstaan uit onbegrip en ongeloof. En natuurlijk weet ik dat dat niet de oplossing is voor het probleem, maar het werkt wel even opluchtend om dat te melden. Maar toen kreeg ik een reactie van @marc2b die mij aan het denken heeft gezet.

Is dat zo? Voor de zekerheid heb ik mijn tweet weggehaald want ik heb liever dat ze de celruimte gebruiken voor de daders, just in case. Maar ik vraag mij dus oprecht af of zo’n dergelijke Tweet, ook echt strafbaar is?

Ik weet van de Tweets rondom Alphen a/d rijn, maar die waren volgens mij van een ander kaliber.