Dirk Scheringa volgt lessen uit DSBTheMovie

Gisteren kwam het nieuws mij ter oren dat Dirk Scheringa een nieuw bedrijf is gestart. DSF (Dirk Scheringa Factoring) gaat als factoring- en incassobureau optreden tegen wanbetalers. Vreemde beelden kwamen hierbij meteen in mijn hoofd.

Als ik onder mijn facturen zet: ‘De afhandeling van onze facturen is uitbesteed aan Dirk Scheringa‘, dan zullen veel klanten uit angst voor een opgedrongen koopsompolis ongetwijfeld direct betalen. Ik denk alleen dat ze mij geen tweede keer zullen inhuren.

Door het project DSBTheMovie ben ik een redelijk deskundige geworden over de DSB Bank en de heer Scheringa. Ik heb de man ook ooit, lang nadat de film uit was, mogen ontmoeten.

Hij had de film ook gezien en was het niet met alles eens. Wat ik nu echter wel leuk vind is dat hij geleerd heeft van de film.

Bij het crowdsource project DSBTheMovie hebben we namelijk ons logo laten ontwerpen via crowdsourcing op Ontwerpenvoorgeld.nl. Dat leverde ons in minder dan een week ruim 40 logo’s op. Dat is veel!

En wat doet Scheringa nu? Hij zet ook Ontwerpenvoorgeld.nl in voor zijn logo-ontwerp. Er zijn echter geen ontwerpers gevonden volgens de tekst.

Ik ben benieuwd of het incasseren van schulden straks ook gecrowdsourced wordt. Ik ga het in ieder geval volgen 🙂

 

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Co-creatie, Mijn mening, Projecten and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.