Eigen community bouwen zonder Ning of Mindz? Dat kan!

Ning is nu betaald. Op een schandalige manier heeft Ning alle vele duizenden gratis communities stopgezet.

Ze willen geld verdienen. Dat is op zich hun goed recht want ze hebben ook de nodige kosten en de advertenties bleken niet genoeg op te leveren.

Maar wat doe je nu als jij een communitie hebt gemaakt rondom een bepaald thema en dat is allemaal vrijwillig? Dan moet je nu snel op zoek naar sponsoren om met je communitie door te gaan.

Of je gaat op zoek naar een alternatief. Zo heb je ook mindz, maar die zullen waarschijnlijk hetzelfde gaan doen als Ning, of niet, maar je weet het gewoon niet zeker.

Daarom is het zinvol om naar een alternatief te zoeken waarbij je onafhankelijk bent. En dat alternatief is er: WordPress met Buddypress.

Wij hebben het nu ook op twee sites draaien (www.socialmediaclubeindhoven.nl en www.openinnovationfestival2010.com) en tot tevredenheid.

Je kunt zelfs alle bestaande gebruikers importeren uit Ning.

Dus mijn advies, WordPress plus Buddypress.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in PR 2.0 boek, Projecten, Tips trucs en uitleg and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Eigen community bouwen zonder Ning of Mindz? Dat kan!

 1. Beste JW,

  Graag wil ik een en ander aanvullen op je blog. Ik ben communitymanager van MINDZ.com en wil je allereerst vertellen dat we op dit moment de NING importfunctie bijna klaar hebben. Je kunt dan eenvoudig en snel al je contacten, blogs en discussies overzetten naar MINDZ.com.

  Daarnaast het betaald aspect. MINDZ.com is gratis en zal dit ook blijven. In de toekomst zullen er wel een aantal betaalde opties tegen aangezet worden, dat zal echter altijd een keuze blijven. (Daar kun je meer over lezen in deze blog: http://www.mindz.com/profiles/Ronaldvandenhoff/blog/2010/4/19/_Ning_social_software__niet_langer_gratis_ )

  Je geeft zelf twee voorbeeld communities die je hebt draaien op buddypress. Helemaal prima natuurlijk, maar je gebruikt ze als voorbeeld van een alternatief voor MINDZ.com. Beide initiatieven worden juist door MINDZ.com ondersteund! Het Open Innovatie Festival wordt georganiseerd met MINDZ, wij helpen daar ook bij en zorgen onder andere voor een strak design en hulp op maat. Ook een aantal SMC’s werken met MINDZ, waarbij we SMC030 community in een strak jasje hebben gestoken. Ik denk dat wij hiermee wel laten zien dat we dit soort initiatieven toejuichen en graag ondersteunen. Mocht ik je ergens mee kunnen helpen of heb je nog vragen dan hoor ik dat graag! Je kunt me bereiken via vincent at mindz dot com of via twitter @vincentariens

  • JW says:

   Hoi Vincent,

   Wij kiezen er juist bewust voor om onafhankelijk te zijn van welke partij dan ook.
   Dus ook onafhankelijk van Mindz.
   Het geeft ons de mogelijkheid om zelf alles aan te passen en in te richten naar onze eigen wensen.
   En persoonlijk vind ik http://www.smc030.nl/ niet overzichtelijk.

   JW

 2. Grappig. Vandaag had ik filmopnames voor een webfilmpje voor iemand. Tussendoor kwam het idee ter sprake een bepaalde community op te bouwen. Hij had hier nog geen vastomlijnde idee├źn over. En wat schetst mijn verbazing? Uitgerekend vandaag lees ik jouw blogpost over WordPress (waar ik een enorme fan van ben) in combinatie met Buddypress. Echt iets wat in het straatje zou kunnen passen van mijn klant.

Comments are closed.