HR haalt nog te weinig uit social media

Door: Peter van den Hout | redactie HRpraktijk | 24 september 2010

Wat is de grootste cv-database van Nederland? Monsterboard? Nee, LinkedIn! Dit netwerk voor professionals bevat de profielen van meer dan 2 miljoen Nederlanders. Tegelijkertijd laat HR het in veel gevallen nog links liggen als wervingsinstrument.

Dit is een van de opvallende conclusies op de eerste bijeenkomst van de LinkedIn-groep HRpraktijk professionals, die geheel in het teken stond van HR en social media. “Zo’n 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking is actief op LinkedIn,” aldus social media consultant Jan Willem Alphenaar op de bijeenkomst. “Toch blijkt uit recent onderzoek dat je nog maar bij 1 procent van de bedrijven direct kunt solliciteren met je LinkedIn profiel. Dat lijkt me een gemiste kans.”

Pijnlijke foto’s

Alphenaar ging ook in op de gevaren die kunnen kleven aan het gebruik van social media zoals Facebook, Hyves en Twitter door medewerkers. “Foto’s van uit de hand gelopen bedrijfsuitjes zie je als werkgever natuurlijk liever niet verschijnen op internet. Je kunt medewerkers niet verbieden dat ze in hun vrije tijd actief zijn op social media. Wel kun je verwijzen naar zaken zoals geheimhouding van bedrijfsgegevens, die onderdeel uitmaken van een standaard arbeidscontract.”

lees verder op HRpraktijk.nl

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Projecten and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.