Social Media op het werk. Toestaan of verbieden? #infographic

Veel organisaties hebben moeite met het fenomeen Social Media. Moet je je medewerkers toegang geven tijdens werktijd of niet?

Socialcast, een leverancier van software om binnen een organisatie effectiever samen te werken, heeft een aantal onderzoeksdata samengevoegd tot een InfoGraphic die ons weer veel informatie geeft.

54% verbiedt het
Zo blijkt onder andere uit een onderzoek van de firma Vincent Half Technology onder 1400 IT managers (CIO’s) dat 54% van de ondervraagde firma’s Social Media niet toestaat. Slechts 10% laat het ongelimiteerd toe.

Angst grootste drijfveer
Het niet toelaten van Social Media toegang is vooral gebaseerd op angsten, angsten waarvan ik denk dat die vooral gebaseerd zijn op onwetendheid, onkunde en het gebrek aan vertrouwen in de medewerkers.

Toegang verhoogt productiviteit
Uit een onderzoek van Melbourne University, dat ook opgenomen is in de Infographic, blijkt dat medewerkers die wel toegang hebben 9% productiever zijn.

Corporate pressure
Ik heb zelf begin dit jaar een presentatie gegeven voor een groep van Nederlandse CIO’s, namens Harvey Nash over Social Media. Daar was de insteek dat de CIO onder druk stond van allerlei afdelingen die Social Media nodig hadden voor het beter uitoefenen van hun werk. Misschien interessant om deze slides eens te bekijken in het kader van deze Infographic.

De korte versie van de slides deel ik hieronder.

 

Deze post heb ik geschreven op PowerPR.nl.
Lees hier het hele bericht

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in PowerPR, PR 2.0 boek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.