De keerzijde van de technologisch ontwikkeling

Ik ben gek op gadgets. Ik ben gek op vooruitgang en zeker op techniek.

Ik vind het gewoon allemaal gaaf. Maar…

Gisteren kwam ik deze video tegen van een TedTalk uit juni 2012. Marc Goodman, een ex-politieman en strategisch adviseur voor Counter Terrorism (zeg maar een soort van CTU waar Jack Bauer voor werkte) is ook gek op technologie. Zijn organisatie heet Future Crimes en doet onderzoek naar de toekomst van de misdaad.

In deze TedTalk laat hij zien hoe criminelen, drugskartels en terroristen gebruik maken en kunnen maken van technologie.

Bekijk de video en bedenk je dan of zo’n drone wel geinig is en oh wee als die in de verkeerde handen valt. De video heeft mij aan het denken gezet. Behoorlijk zelfs.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in Mijn mening, Social Media ontwikkelingen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.