Beste marketingstrategie? Investeer in de euforie van de klant!

Momenteel is elke marketeer gefocust op contentmarketing, storytelling en social media. Zij moeten daarbij de rest van de organisatie overtuigen van het nut, met ROI en keiharde leads. Dat is goed, want er moet new business gegenereerd worden. Maar hebben we niet ooit geleerd dat het binnenhalen van een nieuwe klant veel meer kost dan het behouden van een bestaande? Hebben we niet geleerd dat vaste klanten op lange termijn meer opleveren? En niet omdat ze een meerjarencontract hebben, maar omdat ze klant willen blijven bij jou. De beleving van de klant wordt niet alleen beïnvloed door aftersales en customer care. Een tevreden klant blijft terugkomen, een blije klant trekt nieuwe klanten aan, een euforische klant is ambassadeur.

Lees meer over: Beste marketingstrategie? Investeer in de euforie van de klant!.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in bloggen, Marketingfacts and tagged , , , . Bookmark the permalink.