Zojuist werd ik gemaild door een vriend over een nieuwe site die op nu.nl werd besproken. Hij vond dat ik er maar over moest bloggen omdat dit een aanval op privacy is.

Privacy is een keuze.
Nu geloof ik niet meer zo zeer in privacy en dan spreek ik voor mezelf. Ik deel bijna alles wat ik in het echte leven doe online. En de informatie die ik niet deel is vooral informatie die echt niet interessant is. Maar dat is mijn keuze en dat geld niet voor iedereen. Sommige mensen willen stiekem bepaalde zaken blijven doen. En daar hebben ze allemaal hun eigen (soms gegronde) redenen voor.

Zo ook met vreemdgaan. Dat zijn zaken waarvan ik me kan voorstellen dat je dat niet openbaar doet. Echter, de kans dat je in deze transparante digitale tijd nooit betrapt zal worden is heel erg klein. Vooral nu er een nieuwe klik-site is, Onthul-overspel.nl.

Meld vreemdgaan anoniem.
Deze site geeft mensen de mogelijkheid om anoniem vreemdgangers te melden. Dus stel, ik weet dat jij vreemd gaat, dan kan ik dat naar jouw partner anoniem sturen via de site. Ik geef daarbij tevens de informatie over plaats en locatie van het vreemdgaan plus eventueel de persoon met wie er vreemd wordt gegaan en het facebook-profiel van deze persoon.

Wraak-acties.
Maar ik kan het natuurlijk ook doen als ik gewoon een hekel aan je heb. Tenslotte is het toch anoniem en kan ik best wel de nodige narigheid veroorzaken in een gelukkige relatie. Ik kan me niet voorstellen dat de mensen achter deze site ook echt eerst de feiten gaan checken, zoals de politie doet bij Misdaad Anoniem.

Dus eigenlijk lijkt het een wassen neus. Waarom dan deze site?

Spam mij
Gelukkig besteedt nu.nl er ook al met enige kritiek aandacht aan. Wat gebeurt er met je gegevens als je daar iets invult. De algemene voorwaarden zijn overduidelijk:

Onthul-overspel.nl verwerkt en gebruikt uw persoonsgegevens in verband met de op Onthul-overspel.nl aangeboden diensten (lidmaatschap, klantenservice, prospecteren, mogelijk commerciële activiteiten).

Oftewel, je geeft ze het recht om je te spammen. Spammen met lidmaatschap en klantenservice? Waarvoor dan?

Wie zoekt er even uit wat de verborgen agenda van deze club is?

Update: 16:30 – Retecool heeft al alles uitgezocht over de dame achter deze site. Nice research!