Ik stop met roken: Dag 1 begonnen

08:35
Vandaag is de dag dat ik start met Champix. Omdat ik op Twitter en Facebook overspoeld werd met angstwekkende berichten over de bijverschijnselen na mijn aankondiging, ben ik me wat verder gaan verdiepen. Ik heb een heel mooi, dag tot dag verslag gevonden, dat ik tijdens mijn kuur naast mijn ervaringen ga houden.

Er zijn gelukkig meer voorstanders dan tegenstanders van Champix. Het is logisch dat je lichaam reageert. Tenslotte ga je je lijf en geest ontgiften en daar komt een reactie op. Het kan een periode van misselijkheid, hoesten, vreemde dromen en onrustig slapen worden. Maar die bijverschijnselen krijg je ook als je zonder middelen stopt. Een van de belangrijkste dingen die ik uit het verslag heb overgenomen is dat ik iets eet rondom het innemen van de pil en dat ik het op vaste tijdstippen doe. Voor mij is dat 08:45. Dat past binnen mijn agenda van de komende weken.

 08:45 Tezamen met een boterham met kaas heb ik mijn eerste pil genomen.

10:15 Ik heb geen bijverschijnselen ervaren. Merk wel dat ik pas drie sigaretten heb gerookt sinds die pil en dat is voor mijn doen heeeeel weinig!

10:54 Ik krijg jeuk. Misschien tijd om te douchen?

12:40 Net de tuin opgeruimd, tegels gelegd, BBQ en andere zaken veilig gesteld voor de winter. Barst van de energie. Zit pas op 6 sigaretten. Het vreemde is, ik wil helemaal niet bewust minder roken, maar volgens mij doe ik dat onbewust al. Kijken hoe lang dat duurt.

15:00 Middagdipje. Maar dat heb ik vaker als ik heel veel denkwerk heb gedaan. Presentatie gemaakt, teksten aangeleverd, geblogd, belastingen. Dus gewoon maar even half uurtje nappen. Zit overigens op 12 sigaretten. Nog steeds minder dan normaal.

16:15 Half uurtje slapen werd iets langer.

18:15 Met vrouwlief naar Winkelcentrum gegaan. Ze moest laarzen hebben (echt zo’n vrouwending) en ik moest een pakketje versturen. Ik kwam erachter dat ik zowel mijn telefoon en mijn sigaretten was vergeten. Beiden meestal reden voor paniek. Deze keer totaal niet. Zit nu op 15 sigaretten.

Voor de rest geen bijzondere dag.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in stoppen met roken and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.