Eenvoudige online games een zeer grote markt, Nederlandse Spil Games marktleider

 

Het Hilversumse Spil Games timmert al jaren aan de weg. Begin 2000 heb ik zelf in een eerder leven nog een online game voor ze ontwikkeld. Een leuk rebels clubje toentertijd maar al met een goede toekomstvisie. Hielden ze zich toen voornamelijk bezig met scholieren en chatsites, tegenwoordig is het aanbieden van leuke, doch simpele online games een wereldwijde business geworden.

Met simpel bedoel ik hier overigens eenvoudig via de browser te spelen games en niet de categorie multiplayer 3d games zoals Warcraft.

Spil heeft nu een Infographic uitgebracht over de wereld van online gaming. Die wereld is groot, bij de platformen van Spil Games tellen ze momenteel 170 miljoen maandelijkse bezoekers . Hoe kun je hier als PR-professional iets mee doen?

Opvallend is in ieder geval dat het vooral tienermeisjes zijn die hier gebruik van maken.

 

 

Deze post heb ik geschreven op PowerPR.nl.
Lees hier het hele bericht

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in PowerPR, PR 2.0 boek and tagged , , , . Bookmark the permalink.