Heeft social media wel een toekomst? #getsocial

Schermafbeelding 2013-09-25 om 09.44.19

Gisteren mocht ik op uitnodiging van Jeanet Bathoorn bij de lancering van haar nieuwe boek: Get Social in Business een afsluitende presentatie geven over de toekomst van social media. Lees hier de aankondiging die al sprak over de negatieve kanten.

De toehoorders waren de hele dag getrakteerd op top presentaties van de toppers uit het vak.

Zo hadden zij al alles geleerd over de mooie mogelijkheden en kansen van social media. Daarom leek het mij een leuk idee om de keerzijde te laten zien. Een soort van tegengeluid, want elke ontwikkeling heeft twee kanten. En nee, het is niet dat ik tegen social media ben. En nee ik kraak het ook niet af. Ik wilde alleen, op een overdreven gechargeerde manier een duistere toekomst laten zien. En dat is gelukt, want velen waren het niet met me eens 🙂 Een onderdeel van mijn presentatie was het laten ervaren van de deelnemers hoe druk het momenteel op Twitter is en hoe weinig er naar elkaar geluisterd wordt.

Daarvan maakte ik de volgende video:    

Muziek door de amazing @tom_beek

 

Hieronder de slides van het negatieve verhaal. Misschien heb je er wat aan….

Foto’s: (C) Fotolia.

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in presentatie_socialmedia, presentatie_trends, Presentaties, Social Media ontwikkelingen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.