Een drukke productieweek

Deze week staat in het teken van productie. Ik moet opleveren. Deadlines en zo. Dat houdt in dat ik maandag tot en met donderdag ondergedoken zit in mijn studio/kantoor. Vrijdag moet ik namelijk de hele dag presentaties geven en dat werkt niet zo fijn als je ondergedoken zit 🙂

Deze week moet ik heel wat zaken opleveren. Dit zijn:

  • Een volledig uitgewerkte DVD productie voor een videocursus over Twitter. Dat houdt in dat ik de volledige storyline in PowerPoint maak, alle teksten voor de green-screen en voice-0ver uitschrijf, alle beelden uit de beeldbank van Fotolia erbij zoek, alle screenshots maak en met allerlei opnametools ook nog de verschillende acties opneem;
  • Een blog voor Marketingfacts op basis van het interview dat ik onlangs met ABN AMRO had over LinkedIn;
  • Een voor KPN&Co over modern, slim ondernemen;
  • Een uitgewerkte draftversie van het hoofdstuk Online PR en Branding voor het Marketingfacts jaarboek;
  • Een presentatie over netwerken voor werkzoekenden.

Veel?
Dat lijkt veel en dat is het eigenlijk ook. Vandaag, de tweede dag van de vier, heb ik veel meters gemaakt. Voor de DVD zijn de helft van alle hoofdstukken af.

Vanochtend vroeg heb ik de blogs voor Marketingfacts en KPN&Co geschreven en aangeleverd.

Noodkreet!
We hebben van 11:00 tot 16:00 opnames gemaakt voor een green screen. Daarvoor heb ik vanochtend eerst een hulpkreet geplaatst op Facebook. Bij de green-screen opnames staan er namelijk felle spots op mij gericht en dan moet je toch make-up gebruiken om niet als een flitspaal in beeld te staan.

 

It’s all in the make-up
En de noodkreet heeft zijn vruchten afgeworpen. Om 10:00 zat ik bij de Bijenkorf in Eindhoven bij MAC in de make-up stoel en ben ik professioneel opgemaakt.

jwalphenaarindemakeup

Dit zal het eindresultaat van de videobeperking absoluut positief beïnvloeden. En nu moet ik verder. Nog twee dagen doorbuffelen om de rest ook af te ronden.

Afgesloten van de buitenwereld
Deze manier werkt af en toe heerlijk, maar dan moet ik mezelf wel aan bepaalde beperkingen onderwerpen. Zo staat mijn telefoon voor het grootste deel van de dag uit. Ik luister af en toe de voicemail af en indien nodig bel ik terug. Mail bekijk ik twee keer per dag en ik heb een auto-responder er op staan die aangeeft dat het iets langer duurt. Social probeer ik te vermijden.

Dus als je mij probeert te bereiken, sorry dat het niet zo makkelijk is. Maar nu weet je hoe dat komt!

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in ondernemen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.