Waarom ik af en toe sch..tziek word van Facebook

Schermafbeelding 2014-05-26 om 13.53.50

Facebook is, zoals hun eigen missie beschrijft, een platform om alles te delen met iedereen in je leven.

Dat is leuk, gezellig, grappig etc…

Maar af en toe zijn er dingen die ook belangrijker zijn dan de zoveelste selfie, konijn, maaltijd (dingen die ik ook graag deel) etc..

Als mijn beste vriend een vervelende gebeurtenis beschrijft op Facebook, dan komt dat bij mij niet naar voren. Tussen alle nieuwe profielfoto’s en gekopieerde linkjes en foute motivatiespreuken is zijn persoonlijke verhaal verloren gegaan. Verloren in de leegte die Facebook timeline heet.

Gelukkig zag mijn vrouw het wel vanochtend, die heeft dus een beter netwerk dan ik op Facebook en wees mij er op. Dus kon ik het alsnog lezen en hem bellen. Hij deelt het op Facebook in de veronderstelling dat hij daarmee in een keer familie en vrienden op de hoogte brengt. En helaas is dat dus niet zo. Ik baal er van. Hoeveel belangrijke, essentiële dingen mis ik door alle onzin die er op Facebook gestort wordt?

Moet ik nu mensen maar gaan ontvrienden zodat ik de leuke dingen niet meer zie? Nee dat is dus ook geen oplossing. Want het leven bestaat uit leuke en minder leuke dingen. Alleen wil ik de essentiële dingen niet missen. Kunnen bepaalde zaken geen prioriteit krijgen?

 

About JW

Jan Willem Alphenaar - spreker en kennisdeler.
This entry was posted in bloggen, Social Media ontwikkelingen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Waarom ik af en toe sch..tziek word van Facebook

 1. Met het gebruik van lijsten wordt het er ook niet veel beter op. Vooral omdat bij ieder vind ik leuk of opmerking die op een oud bericht wordt geplaatst dit bericht weer volledig bovenaan komt te staan.. het ouderwetse forum gedrag zeg maar..

 2. armando jansen says:

  JW, ik ken het betreffende stuk, zag het gisteren al. Maar los van de inhoud van dat stuk en los van de persoon vraag ik mij af of FB uberhaupt het medium is voor zulke berichten? wellicht wel in de algemene sfeer maar niet als je echt vrienden en intimi en familie wilt bereiken toch?

 3. Thomas says:

  Wil dit dan ook zeggen dat je zelf wat gaat minderen? 😛

 4. Ik merk dat al die soorten privé berichten verhuisd zijn naar enkele whatsapp groepen met onze vriendenkringen.

  Facebook is voor het publieke nieuws (meestal weken later bij bvb. aankondiging trouw, geboorte,…) en voor het delen van links/fun/…

  Daar zie ik ook weer een verandering voor mezelf, daar ik dergelijke zaken deel op mijn dailybits.be FB page en enkel nog echt persoonlijk nieuws op mijn profielpagina.

Comments are closed.